Followers

January 24, 2013

Mengidam makan nasi kerabu!!

Salam..
wah berbulan lamanya aku xmengupdate blog ni haha
bukan apa tp sebb bz keje..
tp hari ni baru tergerak hati nak mengupdate blog ni..
sedang seronok bercerita dengan org tu tetiba terkeluar topik pasal makanan..
apa lagi,bercerita la pasal nasi kerabu yg paling sedap ada kat shah alam ni...
tekak ni tetiba mengidam nak makan nasi kerabu ayam percik!!
nyumnyumnyum! sedapnyaaaa..
agak2 kat mana nasi kerabu yg PALING sedap kat area shah alam ni ek?
ada sape2 tau x nasi kerabu yg marvellous kat shah alam ni..
rasa cam nak masak sendiri je nasi kerabu ayam percik ni..
isnin ni aku off so boleh la mengambil kesempatan tuk masak nasi kerabu ni...
harap2 menjadi la kan.. amin.. kalau menjadi aku update kat blog okkkk ;)

November 28, 2012

Alhamdulillah~!

Salam..
yeayy! seronok aritu bila da dapat result n lepas untuk grad nanti ;)
td masa nak g keluar lunch,masuk kereta je mama terus hulur satu sampul surat..
terpinga2 aku amik surat tu,cam pelik la tetiba dapat surat..
slalu dapat barang dr poslaju je...
skali tengok lambang PTPL..
berdebar2 jugak la nak bukak surat tu kan..
skali aku bukak je surat tu first yg aku nampak perkataan TAHNIAH!
weeehoooo! Bukan main khusyuk aku baca skali baca bila grad,jd lemah semangat pulak..
apsal lambat sangat ptpl grad? sampai bulan JUN 2013?
panjang umur ke tidak kan...

bila baca grad nanti bulan JUN,nampaknya banyak masa untuk menjalankan misi! yeayyy!!
misi apakah itu?? nantikan entry pasal misi tu nanti bila misi tersebut tercapai..aminnnnn! ;)
ada 2 helai sebenarnya surat ni..
bila tgk yg lg satu tu rupanya dia bagi statement,nasib baik outstanding kosong kalau x da lama aku bakauuuuu kolej tu..
da la aku dapat pt RM16000 pastu total paid sepanjang belajar RM18000++ choiiii!
banyak giler dia makan duit student kannnn!
memang ada satu sem tu aku bayar private sebb aku extand sebb masa tu kena denggi..
hmmm nak wat camnekan,asalkan da abis belajar...

pengetua dah bertukar kew? huhuhu

November 26, 2012

Budak kecik+DSLR= Wowww!!

Salam..
aku boring la,bila on lappy je xtau nak tengok apa..
asyik on9 fb,witter,tgk youtube,tgk resepi best2,tu je la kan..
aku ada minat satu camera nikon ni,perghhh lawa!
tp aku rasa cam xde keperluan pun untuk aku memiliki camera tu..
sebb mama pun da ada camera samsung,adik aku da ada nikon d70,abg aku ada d5100
so hp pun da ada camera kan,wat pe nak susah payah bawak camera..
so saje2 la duk google2 gambar camera skali keluar pasal budak2 dekat China memiliki
DSLR n lens yg power2! perghhhh!! kalau kat Malaysia,maunya lens yg diaorg guna tu leh cecah 20K!
rupa2nya diaorg ni anak2 orang kaya.. patut la dslr diaorg canggih2..
jom layan gambar... :)











power kan DSLR diaorg...kt pun xmampu memiliknya (cewahhh) hahaha
dulu kecik2 main mainan bodoh2 je,budak2 skrg amekawww DSLR la ipad la tab la..
canggih2 beul..
papepun bersyukur dengan apa yg kt ada kan...

November 24, 2012

Kahwin Muda


Salam..
hai semua,da lama da aku xupdate beloggg ni  hehe
mcm biasa la kan KEMALASAN melanda diri ;p
mesti pelik kan kenapa tetiba aku nak wat entry pasal kawin muda ni kan..
sekarang ni aku tengok ramai yg sama baya ngan aku da kawin n da ada anak pun..
baru2 ni keluar dalam suratkhabar yg seorang bapa minta kebenaran mahkamah untuk anak dia umur 12 tahun berkawin..
terkejut gak la tengok berita pasal tu,12 tahun kottttttt.. UPSR!!
kt yg umur 20an pun nak bercintan cintun mak kt xkasi hahaha
sape yg xde perasaan nak kawin muda kan bila tgk kawan2 happy je...
tp nak wat camne,family suh abiskan belajar sampai degree.. (oh! lamanya)
ok skrg umur aku 22,amik degree dalam 3 tahun da 25 tahun,nanti mesti la
nak keje n kumpul duit dulu sebelum kawin kan,da makan masa..
nampaknya umur 30 baru kawin huhuhuhu
tp kan mulut orang ni xleh nak tutup,kalau org kawin muda je mesti bersangka buruk..
tu kalau kawin muda,kalau kawin lambat pun org mengata,kalau xkawin langsung lg orang mengata..
kadang2 aku xfaham apa yg orang2 xpuas hati kan..
tp bila fikir balik,kalau kawin muda ni tanggungjawab besar lg2 kalau yg masih study kannnn..
bab duit pun sama,kalau kawin muda confirm2 la family yg kena support majlis kt kan..
pastu bila da kawin,banyak benda yg perlu kt fikir kan sebb da besar tanggungan kt (lelaki la yg kena bekerja keras cr duit tuk bg nafkah kan hehehe)
tp satu je yg aku xske,iaitu kalau lelaki yg suka kikis duit perempuan... hakktuuuiiihhhhh pada lelaki yg jenis suka kikis duit perempuan ni..
sebb tu skrg ni ramai je lelaki yg nak kawin ngan perempuan yg bekerjaya...
dah la,da xtau nak membebel apa lg... :p


November 7, 2012

Ayam Penyet Wong Solo

Salam....
Setelah sekian lama aku x mengupdate blog (padahal baru seminggu haha)
Ni baru tergerak jari jemari utk update blog ni...
Kali ni entry pasal makanan lg n yg pasti makanan kegemaran aku nan kak gee....
Ayam penyettt!!!
Makan sampai meleleh hingus hahaha ( yucksss pengotorr)
Td lepas berjam2 menunggu giliran nak amik result,perut da berkeroncong,al maklumlah dr bgn tdo xmakan apa2..
Tu yg lepas dapat result je terus kak gee text ajak makan ayam penyet wong solo..
Bila ckp pasal ayam penet je memang aku da siap mental n fizikal utk bertarung bila makan ayam penyet ni...
Nak kata aku xtahan makan pedas xde la jugak tp berjaga2,kang xpasal2 appendiks plak sebb makan pedas2 tp memang layan la makan ayam penyet time perut ngah lapar..
Dah la malas nak membebel panjang2..
Korg telan la air liur tgk gambar2 ni k? Hehehe
Eh lupa nak bgtau.. Lokasi Ayam Penyet Wong Solo ni kat seksyen7 Shah Alam ;) sape yg duk area Shah Alam pasti tahu.....


October 28, 2012

Rainbow Cake & Mini Marble Cake

Salam....
haiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii......
td kan ada kawan mama call,semata2 nak ckp yg anak dia jelous tgk aku pandai masak+wat kuih sebb slalu tgk gambar makanan aku upload kat fb hahaha.....
cam kelakar plak...
dah kau jadi perempuan nak watpe kalau x reti masak....
jangan kata masak air,masak nasi pun xreti agaknya...
ok dah2... entry kali ni aku nak cerita2 pasal kek!
yeayyyy!!!! setelah sekian lama aku memendam rasa utk membuat rainbow cake ni..
akhirnya terbuka pintu hati untuk try buat untuk disajikan masa raya haji...
seriusss,org yg mempunyai kesabaran yg tinggi je leh wat kek ni sebb kalau oven korg kecik confirm2 la nak kena tggu lama sebb atleast warna kek tu kena ada 6 warna,(nama pun rainbow kannn)
pastu nak kena bakar satu per satu warna tu...
pas da bakar kena sejukkan plak sebelum nak letak topping nya...
aku wat ari khamis sebb raya hari jumaat kan...
n aku start wat dalam kul 1 lebih kot masa tu,n siap wat kul 5 camtu...
perghhh penatnya xyah cakap la kan......
pagi tu mama da wat marble cake,kali ni dalam version mini..cute gilerrrr...
sebb mama beli loyang bulat kecik2 so mama try bakar dalam loyang tu...
serius cute gilerrr...
disebbkan penangan penat membuat kek,malam tu aku tido awl....
xpernah2 aku tido awal,slalu tido lambat...
lain kali nak membzkan diri la,kalau penat confirm2 aku tido awal kannn...
jom cuci mata dulu,da penat aku menaip ;p







ni semua ngah tggu giliran untuk dibakar hehe aku susun da macam askar beratur nak wat perbarisan :p
dan hasilnya... jengjengjeng!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

wehooooooooooooooooo!!!! menjadi jugak,berbaloi2 walau penat n juri2 semua cakap sedap sebb keknya  moist ;)
sangat seronok bila tgk warnanya,nampak menarik (masuk bakul angkat sendiri haha sape lg nak puji kalau bukan diri sendir kan :p)

yang ni Mini Marble Cake plak ;)

comel je,besarnya sama ngan pinggan ;)

Selamat menelan air liur!!!


p/s: aku terima tempahan kek n tarlets jugak.. boleh la tgk kat fb ;)